Tomahawk steak je nedvomno eden izmed najokusnejših in najbolj priljubljenih steakov.
S svojim izstopajočim in mogočnim videzom je v zadnjem času postal prava senzacija.
Blog
Pljučni file (filet mignon)
Pljučni file je eden izmed najbolj priljubljenih steakov in glavna sestavina poznanega tatarskega biftka. Prepoznali ga boste po ovalni obliki ter neverjetno mehki in nemastni strukturi mesa.
Beef short ribs (goveja kratka rebra)
Na rebrih je vedno najslajše meso polnega okusa. Beef short ribsi ali po naše kratka goveja rebra se nedvomno uvrščajo med najbolj okusno goveje meso.
Striploin steak
Striploin steak uvrščamo med najokusnejše steake. Prepričal vas bo z odličnim okusom, mehkobo in sočnostjo. Je eden izmed bolj priljubljenih steakov poznan tudi pod imenom “New york strip”.
BRŽOLNI STEAKI (brez kosti)
Iz visokega hrbta goveda režemo bržolne steake. Ti steaki so zaradi svoje sočnosti, različnih vrhunskih okusov in strukture mesa izjemno cenjeni in priljubljeni.
T-BONE STEAK sinonim za steake
T-bone steak je verjetno najbolj priljubljen steak na svetu, navdušeni boste nad dvema popolnoma različnima okusoma. Okusili boste neverjetno mehkobo pljučnega fileja na drugi strani “T” kosti pa bogat okus striploina.
Hanger steak – neodkrit biser dobrega okusa
Hanger steak oz. “mesarski steak” kot ga imenujemo pri nas odlikujejo aromatično meso nežne strukture, bogat izvrsten okus in nizka cena.
Tri tip steak ali po naše “županov kos”
Tri tip steak oz. županov kos postaja vse bolj priljubljen zaradi izredno dobrega okusa, katerega lahko primerjamo z veliko dražjimi steaki in nizke cene.
Podplečni steak, poznan tudi pod imenom flat iron steak
Flat iron steak ali podplečni steak je pri nas še dokaj nepoznan biser govejega mesa. Širom sveta pa njegova popularnost strmo narašča in vedno pogosteje lahko podplečni steak zasledimo v menijih priznanih restavracij.