Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

beef short ribs roast

Beef short ribs roast

Pred vami je recept, ki bo na vaši zabavi zagotovo poskrbel za stoječe ovacije vaših gostov. Rez, kot je ta je namreč neznansko sočen in okusen, kar je posledica izvrstne marmoriranosti izbranega kosa mesa.

  • 60 Min
  • 3/5
  • 4

Sestavine

Navodila

Celoten kos reber dobro začinimo z grobo soljo, po obveznem eno ali več urnem temperiranju na sobni temperaturi. Za razliko od ostalih  steakov bomo ta kos pekli na nizki oz zmerno nizki temperaturi, saj ga ne smemo zažgati, ampak samo počasi speči.

Rebra prvo postavimo na rešetko na mesno stran. Ko ocenimo, da je meso primerno pečeno ga postavimo na kostno stran, mesno stran pa izdatno namažemo oziroma obložimo s chimichurri omako. Ko prične meso izločati kapljice mesnega soka, ga lahko vzamemo z rešetke in pričnemo rezati. Najprej ga prerežemo med kostmi, nato meso previdno odrežemo s kosti in ocenimo ali potrebuje dodatno dopeko. V nasprotnem primeru ga režemo na tanke rezine, katere lahko dodatno še rahlo solimo z grobo soljo. Na koncu preko narezanih rezin prelijemo še malenkost chimichurri omake in voila, čas je za ovacije!

Dober tek!

Galerija

  • beef short ribs roast

  • beef short ribs roast

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.