1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Volovski steak na žaru

V kulinariki večkrat velja pravilo “več je manj” in pri tem steaku to še kako velja. Pred peko poskrbite, da bo steak sobne temperature.

Tomahawk steak na žaru

Klasičen žar na sadna drva ali bukovo oglje bo za peko izbranega tomahawk steaka najboljša izbira. Steak narežite na 1 cm široke rezine, dober tek!

Teres Mayor steak na žaru

Žar nujno segrejte na visoko temperaturo. Obe strani steaka pa še dodatno posipajte s grobo morsko soljo in popečenim črnim poprom.

T-bone steak na žaru

Na vročem žaru steak pecite skladno z želeno končno stopnjo pečenja. Predlagamo stopnjo pečenja rare, medium rare oz. največ medium.

Ribeye steak na žaru

Steak je najbolje speči na klasičnem žaru na sadna drva ali bukovo oglje, ne z briketi. Ribeye steak je po svoji sestavi že dobro maščobno marmoriran.

Porterhouse steak na žaru

Pred peko je treba poleg žara pravilno pripraviti tudi steak. Obvezno ga sobno temperirajte najmanj eno uro, ga osušite in rahlo premažite z olivnim oljem.

Pljučni file na žaru

Pomembno je, da v kosu fileja, ki ga pečete na žaru po klasični metodi, ohranite notranjo sočnost mesa. Priporočamo 200 – 250 g na osebo.

Picanha steak na žaru

Ta mesna nirvana se zgodi na stopnji pečenja medium rare in medium, ko se rezina steaka po prečnem odrezu “zasolzi” s kapljicami lastnega rdečega soka.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.