V kulinariki večkrat velja pravilo “več je manj” in pri tem steaku to še kako velja. Pred peko poskrbite, da bo steak sobne temperature.

V kulinariki večkrat velja pravilo “več je manj” in pri tem steaku to še kako velja. Pred peko poskrbite, da bo steak sobne temperature.
Priporočamo predhodno marinacijo v vinu in česnu, 6-12 pred peko pa lahko dodate tudi nekaj sojine omake.
Klasičen žar na sadna drva ali bukovo oglje bo za peko izbranega tomahawk steaka najboljša izbira. Steak narežite na 1 cm široke rezine, dober tek!
Žar nujno segrejte na visoko temperaturo. Obe strani steaka pa še dodatno posipajte s grobo morsko soljo in popečenim črnim poprom.
Na vročem žaru steak pecite skladno z želeno končno stopnjo pečenja. Predlagamo stopnjo pečenja rare, medium rare oz. največ medium.
Skirt steak predhodno marinirajte (6–12 ur) in ga pred peko na žaru osušite. Ananas pred peko posladkajte z rjavim sladkorjem.
Steak je najbolje speči na klasičnem žaru na sadna drva ali bukovo oglje, ne z briketi. Ribeye steak je po svoji sestavi že dobro maščobno marmoriran.
Pred peko je treba poleg žara pravilno pripraviti tudi steak. Obvezno ga sobno temperirajte najmanj eno uro, ga osušite in rahlo premažite z olivnim oljem.
Pomembno je, da v kosu fileja, ki ga pečete na žaru po klasični metodi, ohranite notranjo sočnost mesa. Priporočamo 200 – 250 g na osebo.
Ta mesna nirvana se zgodi na stopnji pečenja medium rare in medium, ko se rezina steaka po prečnem odrezu “zasolzi” s kapljicami lastnega rdečega soka.
Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!
Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.
Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.
Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.