Tanke rezine dobrega kruha rahlo popecite na žaru, da dobite hrustljavo skorjo. Dodajte na tanko narezano šalotko, ki jo prekrijete s tanko narezanimi rezinami slanine.
Njoki z omako carbonara in lardom
V ponvi na masti mangalice prepražite rezine slanine na stopnjo hrustljavosti. S stopnjo maščobe ni treba pretiravati, obdržite jo le za 1–2 žlici ter dodajte smetano.
Slanina lardo s kuhano hobotnico, slanim krompirjem in kaviarjem postrvi
lanino narežite na tanke rezine, in da bo to opravilo lažje, jo ohladite v zamrzovalniku. Hobotnico kuhajte 45–60 minut. Ko je kuhana, jo odcedite in previdno operite.
Kruh obložen z lardo slanino
Na popečeno rezino kakovostnega kruha namažite zaseko lardo mangalice. Dodajte malo mletega čilija, rezine šalotke, svežega čilija ter sveže kalčke kreše oz. drugega žita.
Kruh z rezinami slanine lardo in tartufi
Kruh narežite na približno 1 cm debele rezine. Popecite ga v toasterju ali na ponvici. Slanino lardo narežite na tanke rezine, pred tem jo dobro ohladite.
Karpačo slanine lardo s tartufi
Karpačo s tartufi in omako gome. Slanino lardo narežite na zelo tanke rezine, najbolje kar na salamoreznici, ter jih razporedite po krožniku.