Svetovno znana japonska pasma govedi, Wagyu. Ti steaki so poznani po visoki kakovosti in maščobni marmoriranosti mesa.
Volovski steak v ponvi
Okusen volovski steak na preprost in hiter način. Svetujemo tehniko pogostega obračanja med peko.
T-bone steak v ponvi z omako in maslom
T-bone steak v vinski redukciji. Na obeh strani ga dodatno začinite z malce rjavega sladkorja, da bo ob peki karameliziral.
Skirt steak v ponvi
V litoželezni ponvi segrejte olje na srednje visoko temperaturo in dodajte steak ter ga pecite 2–3 minute, da pridobi zlato rjavo barvo.
Ribeye steak v ponvi
Sobno temperiranemu ribeye steaku s kostjo odrežite košček ali dva maščobe, da boste z njo namastili dno ponve, v kateri boste pozneje spekli steak.
Porterhouse steak v ponvi
Dober in že velikokrat preizkušen francoski recept za pripravo našega steaka v ponvi vas zagotovo ne bo razočaral. Litoželezno ponev lahko postavite na štedilnik oz. kar na razgreti žar.
Pljučni file v soli
Zelo preprosta priprava fileja v soli in zelo dober rezultat. Če želite okusiti prvobitni okus pljučnega fileja, pečenega brez dodatne maščobe, je ta način pravi za vas.
Picanha steak v ponvi s smetanovo omako
Na opisan način lahko flambirate v ponvi tudi druge steake, npr. T-bone, ribeye, rumpsteak, pljučni file itd.
Ned Kelly steak v ponvi z lovsko gobovo omako in tartufi
Ned Kelly steak lahko pripravite tudi v ponvi, npr. z lovsko gobovo omako in tartufi, flambirano. Verjemite, to je jed za bogove.
Matador steak z omako romanesco in posebno krompirjevo solato
Predstavljamo vam zelo kakovosten steak z nižjo stopnjo zorenja in blagim okusom. Sobno temperiran steak popecite na močno segretem žaru, na temperaturi 250–300 °C.