Svetovno znana japonska pasma govedi, Wagyu. Ti steaki so poznani po visoki kakovosti in maščobni marmoriranosti mesa.

Svetovno znana japonska pasma govedi, Wagyu. Ti steaki so poznani po visoki kakovosti in maščobni marmoriranosti mesa.
Okusen volovski steak na preprost in hiter način. Svetujemo tehniko pogostega obračanja med peko.
T-bone steak v vinski redukciji. Na obeh strani ga dodatno začinite z malce rjavega sladkorja, da bo ob peki karameliziral.
V litoželezni ponvi segrejte olje na srednje visoko temperaturo in dodajte steak ter ga pecite 2–3 minute, da pridobi zlato rjavo barvo.
Sobno temperiranemu ribeye steaku s kostjo odrežite košček ali dva maščobe, da boste z njo namastili dno ponve, v kateri boste pozneje spekli steak.
Dober in že velikokrat preizkušen francoski recept za pripravo našega steaka v ponvi vas zagotovo ne bo razočaral. Litoželezno ponev lahko postavite na štedilnik oz. kar na razgreti žar.
Zelo preprosta priprava fileja v soli in zelo dober rezultat. Če želite okusiti prvobitni okus pljučnega fileja, pečenega brez dodatne maščobe, je ta način pravi za vas.
Na opisan način lahko flambirate v ponvi tudi druge steake, npr. T-bone, ribeye, rumpsteak, pljučni file itd.
Ned Kelly steak lahko pripravite tudi v ponvi, npr. z lovsko gobovo omako in tartufi, flambirano. Verjemite, to je jed za bogove.
Predstavljamo vam zelo kakovosten steak z nižjo stopnjo zorenja in blagim okusom. Sobno temperiran steak popecite na močno segretem žaru, na temperaturi 250–300 °C.
Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!
Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.
Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.
Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.