V kozarcu s pokrovom združite vse sestavine za marinado in jih dobro pretresite, da se zmešajo. Steak dajte v posodo in ga prelijte z marinado. Nato mariniran steak postavite v hladilnik za vsaj 2 uri.
Medtem pripravite čebulo in jo narežite na tanke rezine, nato jo premažite s pinjencem in položite v pekač. Dušite jo vsaj eno uro. Pekač obložite s papirjem za peko. V ponvi segrejte vodo in sladkor, segrevajte na 140 °C 5–6 minut oz. dokler ne karamelizira. Z mešanico prelijte oreščke in premešajte z vilicami, da se oreščki med seboj ne sprimejo, ter pustite, da se popolnoma ohladi. Zmešajte sestavine za čebulne obročke in jih dajte na stran. Nato pomokajte čebulo, v ponvi segrejte olje na 170 °C ter čebulo pražite nekaj minut, dokler ne porjavi. Nato ocvrto čebulo vzemite iz ponve in položite na papirnato brisačko, da popije odvečno olje.
Steake popecite na žaru ali v ponvi do želene stopnje pečenja. Priporočamo »medium rare«, kar na srednje močni temperaturi žara pomeni 2 minuti peke na vsaki strani. Steake pred rezanjem pustite počivati vsaj 10 minut. Režite pa jih vedno prečno glede na vzdolžna mišična vlakna.
V skledi zmešajte solato, modri sir, češnjev paradižnik, dodajte malo preliva in kandirane orehe ter dobro premešajte. Nato vse skupaj enakomerno razporedite na krožnike, na vrhu vsakega pa dodajte polovico steaka, narezanega na tanke rezine. Pa dober tek!