Pečico segrejte na 180 °C. S česnovih glav odstranite zunanji olup, vendar strokov ne ločite in ne olupite. Glave česna položite v manjši pekač. Dodajte 1/2 skodelice goveje juhe, vse skupaj pokrijte in na 180 °C pecite 1 uro.
Po peki pustite ohlajati 10 minut, na kar odstranite glave česna, drugo tekočino pa še pustite v pekaču. Glave česna stisnite, da pridobite česnovo kašo, kožico strokov pa zavrzite.
V ponev zlijte tekočino iz pekača ter dodajte česnovo kašo, 1/2 skodelice juhe, 1 čajno žličko majarona, 1/2 čajne žličke soli in pretlačite do gladkega. V mešalniku zmešajte 1–1,5 čajne žličke majarona, 1/2 čajne žličke soli, 8 strokov česna in šalotko. Mešajte toliko časa, da pridobite grobo pasto. Na steaku naredite 8–10 mm dolge globoke reze in v vsak rez dodajte malo paste. Ostalo pasto nanesite na meso ter ga potresite s poprom. Vse skupaj pokrijte in ohlajajte 1 uro.
Pečico nastavite na 160 °C. Pečenko položite v pekač ter na 160 °C pecite 2 uri oz. dokler termometer za meso ne pokaže 50–54 °C. S to temperaturo sredice mesa dosežemo stopnjo pečenja »medium«. Seveda pa si lahko meso spečete do želene stopnje, vendar vam priporočamo, da ne presežete stopnje »medium«.
Po peki pustite steak »počivati« 15 minut. V ponev dodajte češnjevo žganje in 1/2 skodelice česnove omake ter ponev postrgajte, da se odluščijo rjavi koščki, vse skupaj segrejte. Meso narežite na tanke rezine, režite ga seveda prečno glede na vzdolžna mišična vlakna in postrezite s česnovo omako.