Za pripravo mandljevega pesta z mešalnikom zmešajte vse sestavine mandljevega pesta. Mešajte tako dolgo, dokler ne nastane »pasta«. To nato pokrijete in postavite v hladilnik.
Pečico segrejte na 180 °C. Za pripravo začimbnega zdroba zmešajte majaron, papriko, 1 čajno žličko črnega popra ter 1/4 čajne žličke soli. Začimbni zdrob nato nanesite na površine steaka. V ponvi segrejte olje na srednjo temperaturo in vanjo položite pečenko. Pecite jo 5 minut, da zlato porjavi na obeh straneh, nato pa jo vzemite iz ponve. Dodajte skodelico suhega belega vina in premešajte.
Pečenko vrnite v ponev in dodajte čebulo, paradižnik, skodelico goveje juhe in papriko. Ponev pokrijte in pecite 3 ure na 180 °C oz. toliko časa, da meso postane mehko. Ko je pečenka pečena, jo vzemite iz ponve in narežite na 5 cm velike kose. V ponev dodajte mandljev pesto, premešajte in kuhajte na srednji temperaturi 10 minut. Dodajte 1/4 čajne žličke soli in 1/4 čajne žličke črnega popra.
Narezano meso in omako na krožniku servirajte čez dušen riž.