Predstavljamo vam preprost recept za pripravo Eyeround steaka na žaru, s katerim boste »cenovno ugoden« steak spremenili v pravo poslastico in užitek bogatih okusov.
V manjši skledi zmešajte limonin sok, rjavi sladkor, rastlinsko olje in worcestrsko omako. Nato dodajte eye round steak samo za toliko časa, da se vse površine steaka prekrijejo z marinado. Marinado zavrzite, steak pa po zunanji strani posipajte z zdrobljenim česnom, mletim poprom in grobo morsko soljo.
Žar segrejte na srednjo temperaturo ter nanj položite steak. Za stopnjo pečenja »medium« mora temperatura sredice steaka doseči 50-54 °C. Nikar ga ne prepecite (bolje, da je pečen manj kot več). Ko steak odstranite z žara, ga pustite počivati približno 10 minut, nato ga lahko začnete rezati. Steak vedno režite prečno na vzdolžna mišična vlakna, saj tako vlakna prerežemo in steak postane lažje »žvečljiv«.
Kot priloga se odlično priležejo pražen krompir, sveža zelenjava, mehiški riž … Dober tek!