Pečico segrejte na 200 °C stopinj. Pripravite si zmleti česen in peteršilj, saj ju boste potrebovali pri omaki. Steak razdelite na štiri dele, ga posušite in začinite z grobo morsko soljo ter mletim črnim poprom.
V litoželezno ponev dodajte olje in ga segrejte na srednje močni temperaturi, dodajte žlico masla in počakajte, da se stopi. Steake popecite na vsaki strani približno 3 minute. Vse skupaj dajte v pečico in pecite, dokler notranja temperatura steakov ne doseže 50 °C.
Ponev vzemite iz pečice, steake pustite, da počivajo, in ponev pripravite za omako. Ponev segrejte na srednje nizkem ognju, dodajte 1 žlico masla ter česna. Pražite ju 1–2 minuti. V ponev dodajte belo vino ter vse sokove steaka, ki je počival, temperaturo pa povečajte na srednje visoko. Ko vse skupaj zavre, pustite vreti približno 5 minut, da se zgosti. Ponev odmaknite z ognja, dodajte žlico masla ter sveže nasekljan peteršilj, po potrebi pa še sol in poper.
Rezine steaka polijte z omako in postrezite.