Postani #STEAKMAJSTER! Organiziramo izobraževanja in pokušino pravih žar dobrot po celi Sloveniji. Več info...

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Flank steak v pečici

Pečico segrejte na 200 °C stopinj. Pripravite si zmleti česen in peteršilj, saj ju boste potrebovali pri omaki.

  • 45 Min
  • 2/5
  • 4

Sestavine

Produkti

Navodila

Pečico segrejte na 200 °C stopinj. Pripravite si zmleti česen in peteršilj, saj ju boste potrebovali pri omaki. Steak razdelite na štiri dele, ga posušite in začinite z grobo morsko soljo ter mletim črnim poprom.

V litoželezno ponev dodajte olje in ga segrejte na srednje močni temperaturi, dodajte žlico masla in počakajte, da se stopi. Steake popecite na vsaki strani približno 3 minute. Vse skupaj dajte v pečico in pecite, dokler notranja temperatura steakov ne doseže 50 °C.

Ponev vzemite iz pečice, steake pustite, da počivajo, in ponev pripravite za omako. Ponev segrejte na srednje nizkem ognju, dodajte 1 žlico masla ter česna. Pražite ju 1–2 minuti. V ponev dodajte belo vino ter vse sokove steaka, ki je počival, temperaturo pa povečajte na srednje visoko. Ko vse skupaj zavre, pustite vreti približno 5 minut, da se zgosti. Ponev odmaknite z ognja, dodajte žlico masla ter sveže nasekljan peteršilj, po potrebi pa še sol in poper.

Rezine steaka polijte z omako in postrezite.

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.