Šalotka:
V litoželezno ponev dodajte olivno olje in ga segrejte na srednje močni vročini. Dodajte narezano šalotko s ščepcem soli ter dušite 4-5 minut, dokler šalotka ne začne hrustati. Nato jo vzemite iz ponve, olja pa ne zavrzite temveč ga pustite v ponvi za nadaljno uporabo.
Steak:
V ponev dodajte maslo in povišajte temperaturo. Ko se maslo stopi, v ponev položite cel kos podplečja, ob strani pa dodajte še rožmarin. Po 2 minutah steak previdno obrnite, meso naj bo lepo porjavelo ter ga pecite še 2 minuti. Steak polivate z rožmarinovim maslom iz ponve.
Ponev nato postavite v pečico in pečite 5-6 minut na 220°C oziroma odvisno od željene stopnje pečenja. Meso vzemite iz pečice in ga polijte s sokom v katerem se je pekel. Steak vzemite iz ponve, ga pokrijte s folijo in ga tako pripravite na 10 minutno počivanje. Po počivanju na steak dodajte šalotko in pražen česen ter postrezite vroče. Glede na dejstvo, da ste spekli cel kos podplečja kot klasično govejo pečenko v pečici, ga bo potrebno rezati na rezine. Naj vas ne motijo maščobni in drugi delci tkiva, velja dober okus.
Nastopil je čas za uživanje, Dober tek!