Tudi to je priznan recept iz francoske klasike za entrecote steak, postrežen z vinsko omako (redukcijo).
Sobno temperiran entrecote steak najprej osušite in ga nato na obeh straneh začinite s soljo in poprom. V ponvi na močni temperaturi segrejte olje in steak zlato rjavo popecite na obeh straneh. V ponev dodajte še maslo, s katerim oblivate steak, ki ga med nadaljnjo peko občasno obračate.
Če imate steak manjše debeline, ga do konca spečete kar v litoželezni ponvi, v nasprotnem primeru uporabite še pečico. Pečene steake odstranite iz ponve in jih pustite počivati 10 minut. V tem času pripravite vinsko omako (redukcija). V ponev po potrebi dodajte še maslo in šalotko in kuhajte z mešanjem kakšno minuto ali več. Nato dodajte vino, balzamični kis, rožmarin in timijan ter vse skupaj pustite vreti 4–5 minut. Na koncu dodajte še telečjo ali govejo osnovo in iz ponve odstranite rožmarin ter timijan.
Med rahlim kuhanjem preverite slanost, po potrebi dodajte še malce masla in dokončajte vinsko redukcijo. Steak, narezan na rezine debeline 7–10 mm, položite oz. sestavite nazaj v prvotno obliko na močno segretem keramičnem krožniku temperature približno 80 °C. Dodajte mu rezine steak masla ter vinsko redukcijo.
Za prilogo vam svetujemo gratiniran smetanov krompir (dofeniški krompir). Dober tek!