Preden začnete peči na žaru, poskrbite, da je rešetka čista, da izžareva žerjavica močno toploto ter da je bil steak vsaj eno uro ali več sobno temperiran. Steak osušite in ga po obeh straneh premažite z olivnim oljem. Steak položite poševno na smer vroče rešetke in ga pecite na visoki temperaturi po pravilu 1 cm debeline je 1 minuta na vsaki strani. Steaka ne mažite, dodate mu samo grobo sol. Predlagamo stopnjo pečenja »rare«, »medium rare« ali »medium«. Medtem ko vaš
Matador steak počiva na toplem 5–10 minut, odrežite plošček ali dva vašega izjemnega steak masla »Cafe de Paris«, ki ste ga pripravili že predhodni dan, uporabite pa ga lahko na dva načina:
- Na rezine narezanega steaka položite rezino masla ali dve, da se stopi in s tem obogati okus steaka.
- V stopljeno maslo na segret keramični krožnik položite narezane rezine steaka v smislu prvotne oblike. S to kombinacijo se najbolje ujame hrustljavo ocvrt krompirček.
V skledo dajte vse sestavine razen masla in pustite čez noč, da se omaka marinira. Naslednji dan maslo narežite na kocke in ga zmešajte z zeliščno mešanico v mešalniku. Vse skupaj zavijte v plastično folijo, oba konca pa zvijte kot »božični kreker«. Zamrznite, dokler je ne uporabite.