Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Matador steak z omako romanesco in posebno krompirjevo solato

Predstavljamo vam zelo kakovosten steak z nižjo stopnjo zorenja in blagim okusom. Sobno temperiran steak popecite na močno segretem žaru, na temperaturi 250–300 °C.

Sestavine

Steak

Romanesco omaka

Posebna krompirjeva solata

Produkti

Navodila

Steak:
Predstavljamo vam zelo kakovosten steak z nižjo stopnjo zorenja in blagim okusom. Sobno temperiran steak popecite na močno segretem žaru, na temperaturi 250–300 °C.

Preden ga nesoljenega postavite na rešetko, ga osušite ter rahlo po obeh straneh naoljite z olivnim oljem. Na vsaki strani pecite steak 1 minuto za 1 cm debeline. Glede na visoko kakovost mesa in stopnjo zorenja svetujemo stopnjo pečenja »medium rare« oz. »medium«, in ne več.

Matador steak solite samo enkrat na eni strani. Takoj za tem, ko ga začnete peči na žaru, ga po eni strani posolite z grobo morsko soljo. Steak specite, ne da ga vmes obračate, mažete ali dodatno solite. Vaš matador steak bo idealno pečen, ko opazite, da se s površine steaka rahlo izloča sok. To je tudi znak za stopnjo pečenja »rare« oz. »medium rare«. Nič pa ni narobe, če si steak dopečete do želene stopnje pečenja, kar pa gre žal v škodo dobrega okusa.

Pečen steak obvezno pustite počivati 5–10 minut, preden ga začnete rezati.

 

Omaka Romanesco:
Pečico segrejte na 190 °C. V pekač s papirjem za peko položite paradižnik, prerezan na pol in brez jedra, ter ga pokapajte z oljem. Vodoravno razpolovljen česen zavijte v folijo. Vsebino v pekaču potresite s papriko v prahu ter dodajte rdečo papriko, ki ste ji odstranili jedro, in oviti česen. Vse skupaj pustite v pečici 25–30 minut, rdečo papriko pa med peko obrnite. Česen mora biti po peki zelo mehak, v nasprotnem primeru ga vrnite v pečico in dodatno popecite. Rdečo papriko položite v skledo, prekrijte z brisačo ter pustite, da se pari 10 minut, preden ji odstranite kožo in semena. Česen pustite, da se ohladi, nato pa mu odstranite olupek. V ponvi segrejte olje ter kruh do zlatega popecite po obeh straneh. V mešalniku zmešajte paradižnik, rdečo papriko, česen, kruh, mandlje, kis ter čili, med mešanjem pa po kapljicah dodajajte olivno olje. Omaka naj bo nekoliko grudasta, začinite jo po okusu in takoj postrezite ali shranite pokrito v hladilniku.

 

Posebna krompirjeva solata:
Pečenemu in posoljenemu krompirju dodajte narezano belo čebulo, sveži koriander ali peteršilj in pečeno rdečo papriko. Sveže narezano in nezačinjeno zelenjavo primešajte k vroče pečenemu krompirju, brez drugih dodatkov. Dobili boste zanimivo skladnost okusov s steakom in omako.

Dober tek.

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.