Predstavljamo preprosto in zmagovito kombinacijo za hitro peko svinjskih rebrc. Kupite že predpripravljena rebrca!
Medtem ko segrevate žar na srednje močno temperaturo z žerjavico iz sadnega drevja oz. bukovega oglja, si pripravite domačo omako bbq (glejte recept). Preden postavite rebrca na rešetko, jih najprej sobno temperirajte in jih nato dodatno premažite z omako bbq po obeh straneh. V kurišču žara pustite še tleč sadni les, da v rebrca »ujamete«še malce aromatičnega dima.
Premazana rebrca pecite na žaru na temperaturi 150–200 °C. Sladkor v omaki bbq bo na toploti hitro karameliziral, kar je znak, da rebrca na rešetki obrnete. Pri peki na žaru pazite, da rebrc ne prepečete oz. izsušite oz. »zažgete«. Priporočljivo jih je mazati z omako bbq, da jim dodate sladkost bbq, nadgrajeno z dodatnim okusom žara.
Seveda se poleg klasičnega žara lahko odločite za peko tudi v klasični pečici, na električnem oz. plinskem žaru in žaru Green Egg.