Zeliščno maslo
Maslu dodajte 2 stroka stisnjenega česna, ščepec soli in popra ter vse dobro pretlačite z vilicami. Pred uporabo ga pustite v hladilniku vsaj 1 uro, da se celotna zmes navzame primešanih okusov.
Sendvič Argentino
Sobno temperirane steake na žaru popecite na stopnjo pečenosti »rare« oz. »medium rare« – 1 minuta na vsaki strani na zelo vroči rešetki.
Medtem ko popečen steak počiva na toplem in ste mu dodali plošček zeliščnega masla, popecite na rešetki še rezine rdeče paprike, ki ste jo pred tem malce posolili in nabrizgali z oljem ter balzamičnim kisom. Popecite jih na stopnjo »al dente«. Prepečeno vrhnjo kožico pred uporabo lahko tudi odstranite.
Pred sestavljanjem sendviča slednjega na prerezanih delih hrustljavo zapecite.
Dodajte narezano mešanico zelene solate in rukole ter nato še popečene rezine rdeče paprike. Dodajte na kolobarje narezano svežo čebulo, ki jo lahko po želji tudi malce popečete, preden dodate steak z raztopljenim zeliščnim maslom.
Sledi še dodatek, omaka čimičuri. Svoj sendvič pokrijte z drugo polovico bagete.
Svoj steak lahko popečete na rešetki ali v opekaču še z zunanje strani, ni pa nujno.
Dober tek!