Vzemite burger bombetko, bageto ali del hrustljavo zapečene francoske štruce.
Prerežite ter dobro popecite na obeh straneh, da bosta hrustljavi.
Za meso izberite zorjen Flank steak oz. katerega drugega po lastni izbiri.
Sobno temperiran steak osušite, ga rahlo naoljite in ga ob polaganju na vročo rešetko na zgornji strani posolite z grobo morsko soljo.
Flank steak pecite 2–3 minute na zelo vroči temperaturi do 250 °C na vsaki strani. Ko ga obrnete, hkrati na popečeno stran dodajte rezine mocarele ali brieja, lahko tudi kombinirate rezine obeh vrst ter rezine popečene pancete.
Na spodnjo rezino dodate namaz iz majoneze in dijonske gorčice. Nato dodajte tanko narezane rezine steaka, obloženega s topljenim sirom.
Okus steaka (priporočamo stopnjo pečenja »medium rare«) obogatite z dodatkom omake čimičuri.
Dodajte še list ali dva oprane zelene solate ter rezine paradižnika in vaš sendvič je pripravljen.
Dober tek!