Sendvič Phillycheesesteaks
Izbrani steak marinirajte v hladilniku 12 ur v vrečki oz. plastični posodi s pokrovom.
Pred začetkom peke steak osušite in sobno temperirajte vsaj 1 uro.
V ponvi močno segrejte 1–2 žlici navadnega olivnega olja in pecite steak približno 1 minuto na vsaki strani za stopnjo pečenosti »bleu« (notranja temperatura mora biti 20–25 °C). Medtem ko steak počiva, na hitro spražite narezano čebulo, papriko, čili in feferon na stopnjo »al dente«, ne več.
Posolite, popoprajte in dodajte nariban čedar ter med kuhanjem premešajte. Malce še podušite, da se sir stopi.
Medtem prerežite bageto, jo namažite s česnovim maslom ter jo popecite do stopnje hrustljavosti.
V zelenjavo dodajte tanko narezan steak, skupaj z mesnim sokom, ki se je pojavil med rezanjem steaka na tanke rezine, prečno na smer mišičnih vlaken.
Dodajte še rezine mocarele in pokrijte, da se sir delno stopi.
Delno prerezano bageto namažite s česnovim maslom ter jo popecite do stopnje hrustljavosti.
Vaš steak sendvič je pripravljen. Treba je paziti, da zelenjave ne prepečete. Enako velja za steak!
Po želji lahko k zelenjavi dodate gobe, ker okus steaka samo še izboljšajo.
Dober tek!
Sriracha majoneza
V majonezo vmešajte nekaj kapljic sezamovega olja in sriracha čili omake.
Mešanico pustite v hladilniku najmanj 2 uri, da se okusi dobro medsebojno navežejo.