Postani #STEAKMAJSTER! Organiziramo izobraževanja in pokušino pravih žar dobrot po celi Sloveniji. Več info...

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Sendvič Phillycheesesteaks

Glavne odlike tega legendarnega steak sendviča so marinirane okusne in izredno mehke steak rezine z okusnim stopljenim sirom, »al dente« popečena paprika in čebula ter povezovalna rahlo pikantna majoneza, vse skupaj pa je združeno v mehki krušni bageti.

  • 30 Min
  • 2/5
  • 1-2

Sestavine

Sendvič Phillycheesesteaks

Steak marinada

Sriracha majoneza

Navodila

Sendvič Phillycheesesteaks

Izbrani steak marinirajte v hladilniku 12 ur v vrečki oz. plastični posodi s pokrovom.
Pred začetkom peke steak osušite in sobno temperirajte vsaj 1 uro.

V ponvi močno segrejte 1–2 žlici navadnega olivnega olja in pecite steak približno 1 minuto na vsaki strani za stopnjo pečenosti »bleu« (notranja temperatura mora biti 20–25 °C). Medtem ko steak počiva, na hitro spražite narezano čebulo, papriko, čili in feferon na stopnjo »al dente«, ne več.

Posolite, popoprajte in dodajte nariban čedar ter med kuhanjem premešajte. Malce še podušite, da se sir stopi.
Medtem prerežite bageto, jo namažite s česnovim maslom ter jo popecite do stopnje hrustljavosti.

V zelenjavo dodajte tanko narezan steak, skupaj z mesnim sokom, ki se je pojavil med rezanjem steaka na tanke rezine, prečno na smer mišičnih vlaken.

Dodajte še rezine mocarele in pokrijte, da se sir delno stopi.

Delno prerezano bageto namažite s česnovim maslom  ter jo popecite do stopnje hrustljavosti.

Vaš steak sendvič je pripravljen. Treba je paziti, da zelenjave ne prepečete. Enako velja za steak!
Po želji lahko k zelenjavi dodate gobe, ker okus steaka samo še izboljšajo.

Dober tek!

 

Sriracha majoneza

V majonezo vmešajte nekaj kapljic sezamovega olja in sriracha čili omake.

Mešanico pustite v hladilniku najmanj 2 uri, da se okusi dobro medsebojno navežejo.

 

 

Galerija

  • sendvič-phillycheesesteaks

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.