Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Teres Mayor steak v pečici z burbon omako

Za flambiranje boste potrebovali dober burbon, tako bo steak bogatega okusa. Steak predhodno marinirajte v česnu, olivnem olju in Worchester omaki.

  • 30 Min
  • 3/5
  • 2

Sestavine

Steak

Burbon omaka

Produkti

Navodila

Predstavili vam bomo preprost in odličen recept za pripravo Teres mayor steaka v pečici.

Steak:
V posodo dajte olivno olje, česen in Worchester omako. Nato dodajte še meso, katerega prej še posolite. Vse skupaj marinirajte nekaj ur v hladilniku, v primeru, da ste omejeni s časom pa 30 minut pri sobni temperaturi. V namaščeno ponev položite steake. Pečico nastavite na 200°C in pecite toliko časa da temperatura sredice mesa doseže 45-50°C, kar predstavlja priporočljivo stopnjo pečenja »medium rare«, oz. po želji tudi manj.

 

Burbon omaka:
Segrejte litoželezno ponev in dodajte čajno žličko olivnega olja. Dodajte še mleti česen in kuhajte 1 minuto. Nato dodajte gobe ter vse skupaj dobro premešajte. Kuhajte nekaj minut oz. dokler gobe ne porjavijo in se omehčajo. Nato dodajte burbon in flambirajte, kasneje dodajte še smetano in dobro premešajte. Vse skupaj kuhajte dokler se vsebina ne zmanjša za polovico cca. 10 minut. Po želji lahko dodaste še kakšno začimbo, sicer pa omako polijete čez steake.

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.