1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Volovski steak v ponvi

Okusen volovski steak na preprost in hiter način. Svetujemo tehniko pogostega obračanja med peko.

  • 30 Min
  • 3/5
  • 2-3

Sestavine

Navodila

Dno ponve na nizki temperaturi namastite s koščkom odrezane slanine lardo pri steaku, ki si ga boste popekli.

Steak pecite na zmerni temperaturi, da ga ne uničite. Svetujemo tehniko pogostega obračanja steaka med peko. Preden boste začeli peči, steak na obeh straneh zmerno posolite z grobo morsko soljo. Steak zapecite do zlato rjave barve na obeh straneh. Če je steak debelejši od 2,5 cm, za dopeko uporabite pečico z vbodnim termometrom.

Po peki pustite steak počivati 5–10 minut na toplem. V preostanku maščobe v ponvi lahko pripravite prepolovljene šampinjone, če ne marate jurčkov, dodajte sveže narezan česen, malenkost svežega peteršilja, masla, poper, kapljico dobrega konjaka, lahko tudi žlico kisle smetane in izvrstna priloga je pripravljena v nekaj minutah. K temu kraljevskemu obroku lahko dodate še rezine popečene rdeče paprike, pokapane z olivnim oljem ali balzamičnim kisom.

Steak obrežite ob kosti in ga prečno na smer mišičnih vlaken narežite na rezine, debele 7–10 mm, skupaj z maščobnim mesnim delom. Steak pravilno narežite tako, da boste porabili prav vse mesno ter maščobno tkivo. Rezine steaka sestavite skupaj s kostjo nazaj v smislu prvotne oblike ter jih postavite na približno 80 °C segret krožnik.

Po potrebi dodajte še ščepec grobe morske soli, da uravnate želeno stopnjo slanosti.

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.