Dno ponve na nizki temperaturi namastite s koščkom odrezane slanine lardo pri steaku, ki si ga boste popekli.
Steak pecite na zmerni temperaturi, da ga ne uničite. Svetujemo tehniko pogostega obračanja steaka med peko. Preden boste začeli peči, steak na obeh straneh zmerno posolite z grobo morsko soljo. Steak zapecite do zlato rjave barve na obeh straneh. Če je steak debelejši od 2,5 cm, za dopeko uporabite pečico z vbodnim termometrom.
Po peki pustite steak počivati 5–10 minut na toplem. V preostanku maščobe v ponvi lahko pripravite prepolovljene šampinjone, če ne marate jurčkov, dodajte sveže narezan česen, malenkost svežega peteršilja, masla, poper, kapljico dobrega konjaka, lahko tudi žlico kisle smetane in izvrstna priloga je pripravljena v nekaj minutah. K temu kraljevskemu obroku lahko dodate še rezine popečene rdeče paprike, pokapane z olivnim oljem ali balzamičnim kisom.
Steak obrežite ob kosti in ga prečno na smer mišičnih vlaken narežite na rezine, debele 7–10 mm, skupaj z maščobnim mesnim delom. Steak pravilno narežite tako, da boste porabili prav vse mesno ter maščobno tkivo. Rezine steaka sestavite skupaj s kostjo nazaj v smislu prvotne oblike ter jih postavite na približno 80 °C segret krožnik.
Po potrebi dodajte še ščepec grobe morske soli, da uravnate želeno stopnjo slanosti.