Postani #STEAKMAJSTER! Organiziramo izobraževanja in pokušino pravih žar dobrot po celi Sloveniji. Več info...

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Burger Flamenko

Ta burger se s svojimi sestavinami dotika zanimivih okusov kulinarične Španije in je zaradi različnih sestavin tudi zelo okusen.

  • 30 Min
  • 3/5
  • 1

Sestavine

Burger Flamenko

Česnov aioli namaz

Navodila

Burger Flamenko:

Medtem ko segrevate žar, pripravite česnov aioli namaz ter ga do uporabe hranite v hladilniku.
Marinirane in razrezane rdeče paprike popecite na rešetki in olupite kožico, ki je odstopila. Paprike med peko rahlo posolite in jih naoljite z navadnim olivnim oljem ter balzamičnim kisom. Piščanca in burger polpeto sobno temperirajte, naoljite z olivnim oljem ter rahlo začinite s suhim začinom (groba sol, poper, dimljena paprika). Prerezane krušne bombetke popecite na rešetki do stopnje hrustljavosti, in ne zažganosti, saj slednja greni.

Hkrati na žaru specite burger polpete, priporočamo stopnjo pečenja »medium rare« ali »medium« (1–1,5 minute na vsaki strani). Ob obračanju polpete na rešetki takoj dodajte rezino sira, da se omehča in delno stopi.
Piščančji file na hitro popecite tako, da ne pride do izločanja notranjega mesnega soka; pecite ga približno 3–4 minute.

Hrustljavo popečene bombetke tanko premažite z mešanico masla in olivnega olja oz. z mešanico masla in kakovostne svinjske masti.
Sledi nanos zelene solate v listih ali narezane in pečene rdeče paprike.
Dodajte 2–3 žlice aioli omake in narezano čebulo.
Nato dodajte burger polpeto s sirom in piščančji file. Na piščančji file znova dodajte 2 žlici aiol namaza in rezine sveže papricirane salame chorizo oz. jo lahko tudi rahlo popečete.

Sestavljen burger prebodite z leseno paličico skupaj s kislo kumarico in olivo na vrhu.

Česnov aioli namaz:

Predlagamo, da pripravite to domačo majonezo po spodnjem receptu.
Osnovni verziji s česnom lahko po svoji želji dodate še kakšen vam ljub okus, npr. črni poper, čili, pečeno papriko, tartufe, dijonsko gorčico, sriracho itd.

V električnem mešalniku zmešajte česen, rumenjake in limonov sok v ustrezno kremo.
Med nadaljnjim mešanjem počasi dolivajte olivno olje.
Če imate še kakšen dodatek, npr. črni kajenski poper, slednje dodajte med počasnim mešanjem na koncu.

Omako še posolite in pred uporabo shranite v hladilnik za najmanj 2 uri, saj se bodo tako okusi dobro spojili.

To nadvse zanimivo aioli omako lahko uporabite tudi za pečen krompirček, zelenjavo, steake itd.

Dober tek!

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.