Najprej si pripravite domačo majonezo, glej recept na naši spletni strani: www.steakshop.si.
Dodajte ji tartufovo olje z belimi tartufi, do uporabe jo hranite v hladilniku.
Burger polpete pred peko na srednje vročem roštilju sobno temperirajte, nato jih začinite z vašim suhim začinom (sol, poper, paprika itd).
Na prvi strani jih pecite cca. 1-2 minute, nato jih obrnete in takoj obložite s sirom mozarelle, da se ta do konca peke zmehča in delno stopljen oblije pečeno polpeto.
Priporočamo stopnjo pečenja »medium« oz »medium rare« Skupen čas pečenja burger polpet naj bo max. 4 minute ne več. V kolikor pečete polpete v ponvi oz. na elektro oz. plinski plošči, veljajo enaki principi.
V kolikor se odločite za toplo dimljenje polpete, jo najprej obdelajte v smokerju cca. 8 – 10 minut na 100 – 120°C in nato še na roštilju po eno minuto, da jih dokončno zapečete.
Predno pričnete s sestavo burgerjev, popecite še prerezane krušne bombetke na blagi vročini, katere predhodno namažete z maslom oz. mešanico masti mangalice in olivnega olja.
Nato na hrustljavo popečeno površino bombetke pridate namaz majoneze in rezine paradižnika. Sledi polpeta s toplenim sirom in ponovno majoneza.
Na koncu dodate še svežo in oprano rukolo.
Dober tek!