1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Burger Ma(j)ster

Ko si boste pripravili burger Ma(j)ster po sledečem receptu, boste ugotovili, da ste si pripravili zelo dober in enostaven burger!

  • 30 Min
  • 2/5
  • 1

Sestavine

Navodila

Najprej si pripravite domačo majonezo, glej recept na naši spletni strani: www.steakshop.si.
Dodajte ji tartufovo sol oziroma olivno olje z belimi tartufi, do uporabe jo hranite v hladilniku.

Burger polpete pred peko na srednje vročem roštilju sobno temperirajte, nato jih začinite z vašim suhim začinom (sol, poper, paprika itd).

Na prvi strani jih pecite cca. 1-2 minute, nato jih obrnete in takoj obložite s sirom mozarelle, da se ta do konca peke zmehča in delno stopljen oblije pečeno polpeto.

Priporočamo stopnjo pečenja »medium« oz »medium rare« Skupen čas pečenja burger polpet naj bo max. 4 minute ne več. V kolikor pečete polpete v ponvi oz. na elektro oz. plinski plošči, veljajo enaki principi.
V kolikor se odločite za toplo dimljenje polpete, jo najprej obdelajte v smokerju cca. 8 – 10 minut na 100 – 120°C in nato še na roštilju po eno minuto, da jih dokončno zapečete.

Predno pričnete s sestavo burgerjev, popecite še prerezane krušne bombetke na blagi vročini, katere predhodno namažete z maslom oz. mešanico masti mangalice in olivnega olja.
Nato na hrustljavo popečeno površino bombetke pridate namaz majoneze in rezine paradižnika. Sledi polpeta s toplenim sirom in ponovno majoneza.
Na koncu dodate še svežo in oprano rukolo.

Dober tek!

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.