Burger Napoli:
Medtem ko se vam segreva žerjavica za žar, v miru pripravite vse sestavine nadvse zanimivega burgerja.
Mesno polpeto pred peko sobno temperirajte in jo rahlo naoljite z navadnim olivnim oljem. Krušne bombetke prerežite in jih naoljite z olivnim oljem ter popecite do stopnje hrustljavosti.
Polpeto rahlo nasolite z grobo morsko soljo in jo pecite na srednje močni temperaturi 1–1,5 minute, nato jo na rešetki obrnite in še malce začinite s soljo ter takoj »pokrijte« z rezinami mocarele. Smiselno jo je pokriti, da se sir ustrezno zmehča in razvleče čez celo mesno polpeto.
Polpeto specite na stopnjo pečenja »medium« ali manj, odvisno od vaše želje.
Vzporedno popecite (al dente) narezane jajčevce oz. bučke, ki ste jih pred peko narezane marinirali z mešanico olivnega olja in balzamičnega kisa.
Rukolo in narezan paradižnik rahlo naoljite z olivnim oljem in balzamikom.
Burger je smiselno pravilno sestaviti, saj bo od tega odvisno tudi vaše gurmansko prepoznavanje jedi in uživanja v njej.
Na popečeno bombetko dodajte rukolo in paradižnik ter slastno pečeno polpeto s sirom.
Sledijo rezine bučk ali jajčevca ter rezine dobrega pršuta. Pršut lahko tudi rahlo popečete, saj tako mesu še izboljšate okus.
Če se odločite za »lux« izvedbo, dodajte še malo burate ali mlado mocarelo. Za še boljši okus pa uporabite dodatek s pestom iz rukole.
Dober tek!
Pesto iz rukole:
Vse navedene sestavine pretlačite z ročnim ali električnim mešalnikom, nato dodajte še olje, sol in poper.
Na koncu vmešajte še nariban sir.