To je zagotovo eden od najaktualnejših načinov za pripravo govejega pljučnega fileja. Nad bogastvom kombinacije okusov boste presenečeni, ne pozabite na jurčke in črno trobento.
Kos fileja začinite s soljo in grobo mleto poprovo mešanico. V ponvi na razgretem olivnem olju na hitro z obeh strani popecite file. Nato ga premažite z dijonsko gorčico, lahko tudi z gorčico z dodatkom tartufov. Sledi ovijanje filejev v testo – posamezen kos ali cel file.
Na folijo za živila postavite palačinke, na katere nadenete tanke rezine pršuta. Na položene rezine pršuta naložite tanko plast (pribl. 5–8 mm) gobovega polnila. Nato sledi ovijanje filejev in dodatkov v rulado. Listnato testo najprej premažite z jajčnim rumenjakom, na katero v širini ovitega fileja nanesete še gobovo polnilo. Nato vse skupaj zavijte v testo in ga dobro premažite z jajčnim rumenjakom.
V pečici na 180 °C pecite 18–20 minut, odvisno od teže fileja. Najbolj zanesljivo je uporabljati termometer, da brez tveganja dosežemo želeno stopnjo pečenja. Priporočamo »medium rare« ali največ »medium«.
Med peko mesa pripravite gobovo omako iz jurčkov. Dodajte še malo mlete suhe črne trobente in nekaj kapljic najboljšega konjaka oz. brendija. Za piko na i dodajte tej okusni gobovi omaki še malce tartufov.