Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

File Wellington

Pljučni file ovit v pršut in listnato testo. S tem receptom boste naredili vtis na še tako zahtevnega gurmana.

  • 1,5 ure
  • 5/5
  • 3-4

Sestavine

File

Gobovo polnilo

Gobova omaka

Navodila

To je zagotovo eden od najaktualnejših načinov za pripravo govejega pljučnega fileja. Nad bogastvom kombinacije okusov boste presenečeni, ne pozabite na jurčke in črno trobento.

Kos fileja začinite s soljo in grobo mleto poprovo mešanico. V ponvi na razgretem olivnem olju na hitro z obeh strani popecite file. Nato ga premažite z dijonsko gorčico, lahko tudi z gorčico z dodatkom tartufov. Sledi ovijanje filejev v testo – posamezen kos ali cel file.

Na folijo za živila postavite palačinke, na katere nadenete tanke rezine pršuta. Na položene rezine pršuta naložite tanko plast (pribl. 5–8 mm) gobovega polnila. Nato sledi ovijanje filejev in dodatkov v rulado. Listnato testo najprej premažite z jajčnim rumenjakom, na katero v širini ovitega fileja nanesete še gobovo polnilo. Nato vse skupaj zavijte v testo in ga dobro premažite z jajčnim rumenjakom.

V pečici na 180 °C pecite 18–20 minut, odvisno od teže fileja. Najbolj zanesljivo je uporabljati termometer, da brez tveganja dosežemo želeno stopnjo pečenja. Priporočamo »medium rare« ali največ »medium«.

Med peko mesa pripravite gobovo omako iz jurčkov. Dodajte še malo mlete suhe črne trobente in nekaj kapljic najboljšega konjaka oz. brendija. Za piko na i dodajte tej okusni gobovi omaki še malce tartufov.

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.