1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Ned Kelly steak na žaru

Ned Kelly steak je tako okusen, da ne potrebuje ničesar drugega kot vroč žar in dobro grobo morsko sol.

  • 30 Min
  • 2/5
  • 1-2

Sestavine

Navodila

Ned Kelly steak je tako okusen, da ne potrebuje ničesar drugega kot vroč žar in dobro grobo morsko sol.

Sobno temperiranega pečemo na srednje vročem žaru po načelu 1 minuta peke za 1 cm debeline na vsaki strani. Pred peko ga zmerno nasolite po obeh straneh, po želji lahko dodate še katero drugo mešanico steak poprov. Ned Kelly steaki so praviloma dokaj močno maščobno marmorirani, zato dodatni namazi med peko niso potrebni. Priporočamo »rare«, »medium rare« oz. »medium« stopnjo pečenja.

Pečen steak mora počivati še najmanj 5 minut. Postrezite ga na vročem keramičnem krožniku (80 °C), po želji dodajte zeliščno maslo oz. dobro omako, gratiniran smetanov krompir in zelenjavo ter kozarček dobrega rdečega vina. Dober tek!

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.