Ned Kelly steak lahko pripravite tudi v ponvi, npr. z lovsko gobovo omako in tartufi, flambirano. Verjemite, to je jed za bogove.
Sobno temperiran steak rahlo začinite s soljo in poprom ter položite v segreto ponev. Na vročem olju steak zlato obarvajte na obeh straneh.Dodajte maslo ter jušno osnovo in peko nadaljujte z oblivanjem in obračanjem steakov do želene stopnje pečenosti. Medtem ko steak počiva na toplem 5–10 minut, dokončajte našo legendarno lovsko omako z jurčki.
V ponev dodajte šalotko, gorčico, česen in dobro prepražite. Po potrebi dodajte še malo masla in na koncu surove in narezane jurčke ter črno trobento. Omako obogatite še s kislo smetano, drobnjakom in peteršiljem ter jo flambirajte. Medtem ko plamen opravlja svojo funkcijo bogatitve okusov, vrnite steak v ponev, še malce popecite in vaša pojedina je pripravljena za serviranje na vroče keramične krožnike.
Dober tek!