Navodilo za pripravo paste:
V električnem mešalniku skupaj z gorčico, kaprami, tabaskom, maslom, soljo in poprom sesekljate 100 g svežega lososa, da dobite pasto.
Filete lososa sobno temperirajte in jih osušite s papirnato brisačo. Nato jih rahlo naoljite z olivnim oljem in začinite s soljo ter poprom. Na srednje vroč žar dodajte filete, obrnjene s kožo navzdol.
Pecite 3 minute, ko koža odstopi od rešetke, jih obrnite še za naslednje 2–3 minute na drugo stran.
Filet lososa obrnite hkrati z rezino limone, ki je zdaj na rešetki pod filetom.
Če pečete lososa v ponvi, naredite enako na mešanici olivnega olja in masla. V tem primeru lahko filet med peko tudi oblivate.
Hkrati s pečenjem filetov popecite tudi prerezane krušne bagete do stopnje hrustljavosti. Priporočamo, da ga pred pečenjem rahlo namažete s česnovim maslom.
Nato na obe rezini pogumno dodajte lososov namaz.
Sledi nanos rezine solate, rezin rdeče čebule oz. šalotke in nato natrganega fileta lososa Sockeye.
Lososu dodajte še malce svežega koprca ter ga pokrijte z drugim delom krušnega peciva. Vaš unikatni aljaški sendvič je sestavljen.
Pogoj za okusen aljaški sendvič je v »skrivnosti«, da filetov ne prepečete! Bolje manj pečen kot več.
Dober tek!