Shopping Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Picanha steak na žaru

Ta mesna nirvana se zgodi na stopnji pečenja medium rare in medium, ko se rezina steaka po prečnem odrezu "zasolzi" s kapljicami lastnega rdečega soka.

  • 30 Min
  • 3/5
  • 6

Navodila

Tudi ta način peke picanhe je zelo pogost. Nezačinjeno picanho razrežite prečno na smer vzdolžnih mišic na 2–2,5 cm debele steake. Nato rezine začinite na obeh straneh.

Te steake začnite peči na rešetki v pokončni legi, na maščobni strani steaka, in jih dobro popecite (3 minute) na zmerni temperaturi (200–230 °C). Nato sledi peka na močni toploti (250–300 °C) na vsaki strani eno do dve minuti, odvisno od želene stopnje pečenja. Pečeni steaki se morajo na toplem še malce odpočiti, nato začnite prečno rezati na 7–10 mm debele rezine. Bodite pozorni na nasmeh »kraljice«.

Ta mesna nirvana se zgodi na stopnji pečenja »medium rare« in »medium«, ko se rezina steaka po prečnem odrezu »zasolzi« s kapljicami lastnega rdečega soka.

Dober tek.

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.