Sendvič Samba
Izberite bageto ali podoben okus kruha s prevladujočim mlečnim okusom testa, lahko tudi burger bombetko.
Prerezanega popecite na stopnjo hrustljavosti. Spodnjo rezino namažite z namazom samba ter dodajte še oprano rukolo.
Na rukolo dodajte tanke rezine pečene picanhe, kateri ste sobno temperirani dodali samo grobo morsko sol, npr. solni cvet, ter jo popekli na stopnjo pečenja »rare« ali »medium rare«.
Po potrebi dodajte še ščepec soli in vaš t. i. odprti sendvič je postal prava gurmanska poslastica.
Namaz Samba
Hruško narežite na rezine ter jih pokapajte z olivnim oljem, preden rezine popečete na žaru. Lahko si pomagate tudi z aluminijasto folijo, da ne bo težav.
Česen olupite in ga razrežite na četrtine ter malo naoljite. Na rešetki ga v ustrezni posodi popecite skupaj z orehi; najprimernejša bi bila perforirana ponev.
Popečene rezine hruške, česna in orehe na elektro plošči premešajte z ustrezno kuharsko lopatico in dodatno razrežite. Dodajte zdrobljeno gorgonzolo ter rezanje in mešanje sestavin ponovite do stopnje narezanih zmesi namaza.
Dodajte še malce medu ter na koncu še drobno narezan svež peteršilj oz. koriander.
Pomembno je, da se gorgonzola med sekanjem z lopatico in mešanjem še dodatno raztopi in poveže s preostalimi sestavinami, kar lahko dosežete tudi z dodatkom hladno stiskanega olivnega olja.
Pripraviti morate namaz z vsemi dobro premešanimi sestavinami in prepletajočimi se okusi.
Ne bo vam žal, če si boste vzeli čas ter ga pripravili po danem navodilu.
Najbolje je, da vse sestavine popečete na klasičnem žaru v ustrezni perforirani ponvi.
Slednje lahko storite tudi na elektro plošči oz. v ponvi.