Za pravilno pripravo tega legendarnega sendviča potrebujete klasični žar in elektro žar oz. ponev.
Prerezano burger bombetko popecite do stopnje hrustljavosti.
Pred tem vsaj 2–3 ure marinirajte tanke rezine gaucho steaka v mešanici olivnega olja, česna, rožmarina in limone.
Na žaru popecite polpeto.
V ponvi oz. na elektro žaru popecite rezine šunke, skupaj z mocarelo, tako da se slednja zmehča na mejo raztopljenosti. Najbolje, da sir vstavite v žepek šunke oz. pršuta in skupaj popečete po obeh straneh.
Hkrati popecite tudi četrtine razrezane rdeče paprike, ki ste jo pred tem malce naoljili, posolili in nabrizgali z balzamičnim kisom, po potrebi jo tudi olupite.
V ponvi zmehčajte čebulo, da ostane na stopnji pečenosti »al dente«.
Marinirane steak rezine osušite in sobno temperirajte. Položite jih na močno segret žar in jih rahlo posolite. Ker gre za t. i. minut steak glede na debelino, ga pečemo približno 1 minuto na vsaki strani za stopnjo pečenja »rare«. Ko steak obrnete, nanj takoj dodajte sveže rezine larda mangalice in pred tem popečene pancete.
Steak sestavite tako, da na spodnjo rezino kruha namažete majonezo, sledijo zelena solata, pečena paprika in čebula, rezine trdo kuhanega jajca, prva rezina steaka s panceto in lardom mangalice, nato druga rezina steaka z lardom mangalice in panceto in popečena šunka ali pršut z mocarelo. Na koncu sledijo še rezine rahlo posoljenega paradižnika. Drugi del krušne rezine – bombetke namažite z maslom in vaš enkratni sendvič je pripravljen.
Seveda lahko spreminjate sestavine in način sestavljanja v skladu s svojo domišljijo, željami in razvitim okusom.
Dober tek!