Po tem receptu pripravite lososa v smokerju, toplo dimljenega. Lahko ga popečete tudi na žaru, v ponvi ali pečici, kar pa ima posledično drugačen okus.
V smokerju toplo dimite (s češnjevim lesom) lososov filet na cedrovi deski, položen s kožo na desko. Predhodno ga začinite s suhim začinom in ga toplo dimite na temperaturi 100–120 °C približno 20–30 minut. Med dimljenjem lososa večkrat osvežite z brizgi mešanice olivnega olja in vinskega kisa.
Medtem ko toplo dimite lososa, pripravite vse preostale sestavine.
Prerezano krušno bombetko namažite s česnovim maslom ter popecite na žaru do stopnje hrustljavosti.
Sledi namaz z majonezo, v katero ste primešali kapre, naribano limono, šalotko, peteršilj in koprc. Majonezni namaz prekrijte z listom zelene solate in rukole ter tankimi rezinami avokada.
Sledi filet lososa, nato rezine rdeče redkvice, znova rezine avokada, majoneza in svež koprc.
Če želite piko na i, dodajte še eno žlico lososovega kaviarja.
Dober tek!