Sledimo pravilu »Manj je več«. Potrebujete sobno temperiran »chuleton«, dober žar in kakovostno grobo morsko sol.
Steak najprej popecite vertikalno po plasti maščobe in nato še malo na kostnem delu. Nato sledite pravilu 1 cm debel steak je 1 minuta peke na vsaki strani na močno razgreti rešetki (pribl. 250 °C). Rešetko na žaru imejte nameščeno poševno, da lahko steak malo umaknete navzgor, če je treba
Ta steak se peče izključno na strogo »rdeče« oz. »rare« in »medium rare«. Ko ga obrnete na rešetki, ga na popečeni strani pogumno posolite z grobo soljo. Meso bo v naslednji minuti ali dveh »vzelo« toliko soli, kot »potrebuje«. Pečeni steak mora počivati na toplem 5–10 minut, preden ga razrežete. V tem času dobro zagrejte keramični krožnik na 80 °C, dodajte kakšno kapljico olivnega olja in začnite rezati.
Najprej odrežite od kosti, nato ločite posamezne mišice in nato odrežite na tanke rezine, približno 7–10 mm. Rezine steaka znova oblikujte v prvotno obliko steaka skupaj s kostjo in ga položite na razgreti krožnik. Na rezine dodajte še ščepec grobe soli in osnovna verzija vašega steaka je pripravljena. Dodatno si lahko okuse obogatite še z dobrim hladno stiskanim olivnim oljem, pečenim kostnim mozgom, pečeno glavo česna, prav tako pa s kapljicami limone. Za prilogo postrezite pečen krompir v foliji ali krompirček ali kos pečene paprike na rešetki.