Your Cart

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

beef short ribs, steak

Beef short ribs, steak

Pred vami je preprost recept, ki pa bo zadovoljil tudi najbolj izkušene jedce steakov. Govorimo o kratkih govejih rebrih, t.i. short ribs, ki v taki obliki niso najpogosteje omenjeni.

  • 30 Min
  • 2/5
  • 4

Sestavine

Navodila

Torej, kot že ničkolikokrat prej omenjeno, steake vzamemo iz hladilnika najmanj 1 uro pred peko, da se sobno temperirajo. Medtem, ko čakamo, da se žerjavica razžari in steaki temperirajo, pripravimo priloge in omake. Papriko narežemo na 1 cm široke in cca 5 cm dolge trakove ter jih začinimo s soljo, poprom in olivnim oljem.

Recept in video za omako omaka salsa criolla 

Recept in video za omako omaka čimičuri

Steak pečemo na visoki temperaturi na rešetki in praviloma obrnemo samo enkrat. Kot povsod, tudi tukaj velja pravilo 1 cm debeline = 1 minuta peke na vsaki strani. Po peki ga pustimo 3-4 minute, da se meso spočije in umiri.

Dober tek!

Galerija

  • beef short ribs, steak

  • beef short ribs, steak

  • salsa criolla

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.