Postani #STEAKMAJSTER! Organiziramo izobraževanja in pokušino pravih žar dobrot po celi Sloveniji. Več info...

1. slovenska spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov!

Burger Smokey

To je burger, kombiniran s toplo dimljenimi rebrci, sirom in zelenjavo.

  • 1,5 ure
  • 4/5
  • 1

Navodila

Pripravite smoker za toplo dimljenje na temperaturno območje 100–120 °C delovne temperature toplega dimljenja.
Za žerjavico uporabite češnjev les, torej drobno cepljena polena brez skorje. Če nimate pri roki češnjevih drv, izberite hruško, jabolko, bukev ali hrast.
Hkrati si pripravite tudi žar, najbolje na sadna drva.

Medtem burger polpete, panceto in rebrca sobno temperirajte.

Burger polpete začinite s suhim začinom, ki je sestavljen iz grobe soli, rjavega sladkorja, čebule, česna v prahu, paprike, kumine … Z začinom ne pretiravajte, da ne povozite osnovnega okusa mesa.
Polpete dimite na temperaturi 100–120 °C približno 1 uro. Med toplim dimljenjem polpete večkrat osvežite z brizganjem mešanice vinskega kisa in olivnega olja.
V notranjost kurišča, toda stran od plamena, lahko dodate tudi glavo česna, v notranjost smokerja pa posodo z vodo.

Za svinjska rebrca vam predlagamo predpripravljena rebrca, ki jih dobro premažete z bbq omako (glejte recept pri svinjskih rebrcih) in jih postavite v smoker za približno 10–15 minut, da se termično obdelajo.

Burger polpete dokončajte s peko na srednje vroči rešetki žara, pecite jih približno 1 minuto na vsaki strani. Na obrnjeno stran pečene polpete takoj dodajte čedar in popečeno panceto. Podobno na hitro popecite še dimljena svinjska rebrca, ki jih še dodatno premažite z bbq omako (glejte recept).

Na žaru popecite tudi prerezane krušne bombetke do hrustljavosti.

Sestavine za vaš burger sestavite po naslednjem vrstnem redu:

  • krušno bombetko na popečenem delu premažite s hrenovo majonezo,
  • sledi polpeta s sirom in panceto,
  • nato dodajte svinjska rebrca, ki ste jim pred tem izvlekli kosti,
  • rebrca prekrijte z listi solate,
  • burger zaključite z drugo polovico bombetke,
  • sestavljen burger prebodite navpično z nožem, na katerega ste nabodli kislo kumarico.

 

Dober tek!

Galerija

Opozorilo: Ne dovolj pečeno meso in druga živila uživate na lastno odločitev ter odgovornost.

Steak skica

Vrhunska kvaliteta

Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!

Globus skica

Raznolika ponudba

Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.

Govedo skica

Lastna zorilnica

Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.

Paket skica

Vakuumsko pakiranje

Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.