Burger polpete sobno temperirajte in začinjene (sol, poper itd.) postavite na segreto rešetko. Pečete jih na stopnjo pečenja »medium rare« oz. največ na »medium«.
Vzporedno popečete tudi slanino, kateri lahko dodate tudi ščepec čilija.
Na jajce po peki v ponvi dodate nasekljano mozarello, da se delno stopi.
Lahko se temperiranje sira podeli. Eno celo rezino mozarelle dodate takoj na popečeno stran burger polpete, drugo pa sesekljano na pečeno jajce, katerega ob peki v ponvi pokrijete.
Vzporedno popečete na rešetki še prerezane krušne bombetke, katere ste predhodno premazali z maslom. Popecite jih toliko, da se zlato rjavo obarvajo.
Sledi sestavljanje burgerja.
Na sveže popečeno krušno bombetko pridate namaz iz masla in kisle smetane.
Nato sledi tatarec in nanj mešanica sesekljane zelene solate, kumaric in šalotke.
Dodajte pečeno polpeto z mozarello in hrustljavo slanino.
Sledi jajce s stopljeno mozarello, drugi del.
Po želji lahko pečeno jajce tudi izpustite, v kolikor se tako odločite.
Nato še rahlo premažete popečeni drugi del bombetke s tatarcem in burger sestavite.
Dober tek!