Tatarski biftek je zelo znana hladna jed iz surovega govejega mesa. Kot priboljšek je nepogrešljiv ob raznih zabavah, še posebej novoletnih.

Tatarski biftek je zelo znana hladna jed iz surovega govejega mesa. Kot priboljšek je nepogrešljiv ob raznih zabavah, še posebej novoletnih.
Balzamični kis, olivno olje, sol, poper, med in gorčico dobro zmešajte, da naredite preliv za solato, ter ohladite. Solato začinite z narejenim prelivom.
Slanina lardo mangalice ni uporabna samo v obliki narezkov h katerim se seveda tudi lepo prilega, temveč še kje drugje v zahtevnejši kulinariki.
Šparglje operite in previdno olupite spodnji del, po potrebi odrežite oleseneli del. Rahlo jih posolite in položite na segret žar ali ponev, v katero ste pokapali par kapljic olja.
Tanke rezine dobrega kruha rahlo popecite na žaru, da dobite hrustljavo skorjo. Dodajte na tanko narezano šalotko, ki jo prekrijete s tanko narezanimi rezinami slanine.
V ponvi na masti mangalice prepražite rezine slanine na stopnjo hrustljavosti. S stopnjo maščobe ni treba pretiravati, obdržite jo le za 1–2 žlici ter dodajte smetano.
lanino narežite na tanke rezine, in da bo to opravilo lažje, jo ohladite v zamrzovalniku. Hobotnico kuhajte 45–60 minut. Ko je kuhana, jo odcedite in previdno operite.
Na popečeno rezino kakovostnega kruha namažite zaseko lardo mangalice. Dodajte malo mletega čilija, rezine šalotke, svežega čilija ter sveže kalčke kreše oz. drugega žita.
Kruh narežite na približno 1 cm debele rezine. Popecite ga v toasterju ali na ponvici. Slanino lardo narežite na tanke rezine, pred tem jo dobro ohladite.
Karpačo s tartufi in omako gome. Slanino lardo narežite na zelo tanke rezine, najbolje kar na salamoreznici, ter jih razporedite po krožniku.
Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!
Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.
Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.
Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.