Privoščite si to kraljevsko razkošje, sami, z družino ali prijatelji. Priskrbite si mali namizni žar na žerjavico iz lesnega oglja ali sadnih drv.
Ned Kelly steak na žaru
Ned Kelly steak je tako okusen, da ne potrebuje ničesar drugega kot vroč žar in dobro grobo morsko sol.
Matador steak z omako cafe de Paris
Preden začnete peči na žaru, poskrbite, da je rešetka čista, da izžareva žerjavica močno toploto ter da je bil steak vsaj eno uro ali več sobno temperiran.
Gaucho steak na žaru
Tokrat si gaucho steak pripravite malo drugače, po špansko, začinjenega s papriko in postreženega z modrim sirovim maslom z brendijem.
Flat iron steak na žaru s pestom iz rdeče paprike
Steak pred peko pokapajte z limoninim sokom in premažite z olivnim oljem. Začinite ga s poprom ter soljo in pustite počivati 10 minut.
Flat Iron steak na žaru
Žar pripravimo na srednje visoko temperaturo cca. 200-250°C. Sobno temperirane steake poškropite z malo olivnega olja, dodaje grobo sol in mleti črni poper.
Flank steak na žaru
Iz steaka odrežite »sivo mreno« in maščobo ter ga začinite z grobo morsko soljo in mešanico zdrobljenih poprov.
Eyeround steak v ponvi ali na žaru
Preprost recept za pripravo Eyeround steaka na žaru, s katerim boste cenovno ugoden steak spremenili v pravo poslastico bogatih okusov.
Kratka goveja rebra na žaru po azijsko (Beef Short Ribs)
Korejci so mojstri priprave kratkih govejih reber, sledi jim vsa Azija. Zato ne bo nič narobe, če jim sledimo tudi mi.
Kratka goveja rebra na žaru (Beef Short Ribs)
Izjemno hiter način priprave govejih reber na žaru. Potrebujete samo tanke rezine govejih reber, grobo sol, poper ter žar.