Okusen volovski steak na preprost in hiter način. Svetujemo tehniko pogostega obračanja med peko.
Volovski steak na žaru
V kulinariki večkrat velja pravilo “več je manj” in pri tem steaku to še kako velja. Pred peko poskrbite, da bo steak sobne temperature.
Tri-tip steak na način rotesierre (raženj)
Za ta recept potrebujete vrtljiv raženj. Tako to počnejo v Braziliji, ko steak obrezujejo kar sproti med peko. Priporočamo stopnjo medium.
Mariniran Tri-tip steak v pečici
Mariniran Tri-tip steak predhodno marinirajte od 8-12 ur v hladilniku. Pred pečico priporočamo, da ga na hitro popečete na rešetki, da se naredi skorjica.
Mariniran Tri-tip steak na žaru
Priporočamo predhodno marinacijo v vinu in česnu, 6-12 pred peko pa lahko dodate tudi nekaj sojine omake.
Tomahawk steak v pečici
Če imate možnost, Tomahawk steak pecite najprej na žaru, da na obeh straneh hrustljavo zlato zarumeni. To sicer lahko storite tudi v močno razgreti litoželezni ponvi.
Tomahawk steak na žaru
Klasičen žar na sadna drva ali bukovo oglje bo za peko izbranega tomahawk steaka najboljša izbira. Steak narežite na 1 cm široke rezine, dober tek!
Teres Mayor steak v pečici z burbon omako
Za flambiranje boste potrebovali dober burbon, tako bo steak bogatega okusa. Steak predhodno marinirajte v česnu, olivnem olju in Worchester omaki.
Teres Mayor steak na žaru
Žar nujno segrejte na visoko temperaturo. Obe strani steaka pa še dodatno posipajte s grobo morsko soljo in popečenim črnim poprom.
T-bone steak v ponvi z omako in maslom
T-bone steak v vinski redukciji. Na obeh strani ga dodatno začinite z malce rjavega sladkorja, da bo ob peki karameliziral.