Okusen volovski steak na preprost in hiter način. Svetujemo tehniko pogostega obračanja med peko.

Okusen volovski steak na preprost in hiter način. Svetujemo tehniko pogostega obračanja med peko.
V kulinariki večkrat velja pravilo “več je manj” in pri tem steaku to še kako velja. Pred peko poskrbite, da bo steak sobne temperature.
Za ta recept potrebujete vrtljiv raženj. Tako to počnejo v Braziliji, ko steak obrezujejo kar sproti med peko. Priporočamo stopnjo medium.
Mariniran Tri-tip steak predhodno marinirajte od 8-12 ur v hladilniku. Pred pečico priporočamo, da ga na hitro popečete na rešetki, da se naredi skorjica.
Priporočamo predhodno marinacijo v vinu in česnu, 6-12 pred peko pa lahko dodate tudi nekaj sojine omake.
Če imate možnost, Tomahawk steak pecite najprej na žaru, da na obeh straneh hrustljavo zlato zarumeni. To sicer lahko storite tudi v močno razgreti litoželezni ponvi.
Klasičen žar na sadna drva ali bukovo oglje bo za peko izbranega tomahawk steaka najboljša izbira. Steak narežite na 1 cm široke rezine, dober tek!
Za flambiranje boste potrebovali dober burbon, tako bo steak bogatega okusa. Steak predhodno marinirajte v česnu, olivnem olju in Worchester omaki.
Žar nujno segrejte na visoko temperaturo. Obe strani steaka pa še dodatno posipajte s grobo morsko soljo in popečenim črnim poprom.
T-bone steak v vinski redukciji. Na obeh strani ga dodatno začinite z malce rjavega sladkorja, da bo ob peki karameliziral.
Kot strastni mesojedci
prisegamo le na najboljše!
Lokalni in tuji
preverjeni dobavitelji.
Sami zorimo meso
le iz zdrave reje.
Lastna dostava v hlajenem
vakuumskem pakiranju.