Naj vas ne motijo maščobni in drugi delci tkiva, saj je okus božanski. Nastopil je čas za uživanje, Dober tek!
Recepti
Flat Iron steak na žaru
Žar pripravimo na srednje visoko temperaturo cca. 200-250°C. Sobno temperirane steake poškropite z malo olivnega olja, dodaje grobo sol in mleti črni poper.
Flank steak na žaru
Iz steaka odrežite »sivo mreno« in maščobo ter ga začinite z grobo morsko soljo in mešanico zdrobljenih poprov.
Flank steak v pečici
Pečico segrejte na 200 °C stopinj. Pripravite si zmleti česen in peteršilj, saj ju boste potrebovali pri omaki.
Eyeround steak solatni krožnik s kremno wasabi-sir omako
Za pripravo omake dobro premešajte njene sestavine. Steak začinite s soljo in poprom ter ju vtrite v meso.
Eyeround steak na solatnem krožniku s kandiranimi orehi
V kozarcu s pokrovom združite vse sestavine za marinado in jih dobro pretresite, da se zmešajo. Steak dajte v posodo in ga prelijte z marinado.
Eyeround steak na solatnem krožniku z jagodami
Pečico segrejte na 180 °C. Steake začinite z grobo morsko soljo, poprom, česnom v prahu in rjavim sladkorjem.
Eyeround steak s pečeno česnovo omako
Pečico segrejte na 180 °C. S česnovih glav odstranite zunanji olup, vendar strokov ne ločite in ne olupite.
Eyeround steak v pečici (pečenka)
Eyeround steak pečenka iz pečice. Ta jed je bogatega, pestrega okusa ter je odlična za občasne dogodke saj je priprava nekoliko daljša.
Eyeround steak v ponvi ali na žaru
Preprost recept za pripravo Eyeround steaka na žaru, s katerim boste cenovno ugoden steak spremenili v pravo poslastico bogatih okusov.